Thursday, December 12, 2013

Omega Guard Shaklee a.k.a Minyak ikan yang berkhasiat untuk anda dan keluarga

Assalamualaikum..salam sihat & ceria buat sahabat semua..

Hari ni nak cerita sedikit tentang supplemen kesukaan si cilik hana..Rayyan..
Minyak Ikan atau juga dikenali sebagai fish oil atau omega 3..atau lebih tepat lagi..Omega Guard Shaklee...Ya..Rayyan sangat suka Omega Guard Shaklee.

Napa ya agaknya Rayyan suka sangat makan omega guard?? begitu selamba dikunyahnya?? Omega kan minyak ikan..erkk..pasti hanyir kan? tak termuntah ke Rayyan? huhu..pastinya..Rayyan akan merengek setiap hari untuk menikmati omeganya..pada rayyan..mungkin Omega ni macam gula-gula dan coklat je gamaknya..owwhhh...subhanallah..

khasiat omega guard
Rayyan & omega..sempat lagi sebelum keluar nak makan omega..:)

Hana memang suka sangat bila Rayyan senang je mengunyah dan menelan omega ni..ingatkan hana akan menghadapi masalah besar nak beri Rayyan makan..rupanya tidak..siap kena sorok lagi sebab Rayyan memang pantang jumpa..
kenapa hana beri Rayyan makan omega guard ni ya? oo...rupa-rupanya banyak khasiat omega ni..
ehmm..yang pasti untuk Rayyan adalah untuk kecerdasannya..alhamdulillah..


khasiat omega guard

khasiat omega guard

Apapun..in shaa Allah..omega guard adalah minyak ikan yang berkhasiat untuk anda dan keluarga...
Omega guard adalah minyak ikan..betul ke? apa bezanya dengan minyak ikan yang lain?

✔ Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana di hati lah terdapat kandungan toksik tinggi

✔ Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya, ikan-kan yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x, Omega Guard memang terbaik.

✔ Omega guard (minyak ikan) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.


Khasiatnya?
Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

khasiat omega guard


EPA membantu dalam :
✔ Mencegah Kanser
✔ Mencegah Pembekuan Darah
Mencegah Pembekuan Lemak dalam Darah
✔ Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak 
✔ Memperbaiki kadar penghasilan serotorin (kimia otak yang buat kita rasa kenyang)
Mencegah Kadar Kolestrol berlebihan
Mencegah Penyakit Jantung
✔ Mengurangkan Tekanan Perasaan
✔ Mengawal Tekanan Darah Tinggi

TUGAS DHA pula :
✔ Mencegah Radang Sendi
✔ Mencegah Asma
✔ Meningkatkan Daya Seks
✔ Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
✔ Mencegah Penyakit Kulit
✔Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

✔  Meningkatkan daya tumpu juga  perkembangan dan fungsi2 otak.

khasiat omega guard


Siapa yang memerlukannya??
(1) Ibu hamil
✔ Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
✔ Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
✔ Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
✔ Mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

(2) Ibu menyusu
✔ Menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
✔ Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan

(3) Kanak-kanak
✔ Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak
✔ Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema
✔ Memperkuatkan sistem imunisasi badan

(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan
✔ Membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin
✔ Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang

(5) Sering alami masalah kesihatan
✔ Batuk berkahak, selesema yang berterusan
✔ Sakit-sakit sendi , kolestrol tinggi
✔ Sakit strok

(6) Ada penyakit asma dan lelah
✔ berperanan mengelakkan kesejukkan

(7) Mempunyai penyakit gout kerana Omega
✔ mengelakkan imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga supaya bengkak itu tidak membesar.

(8) Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung, ekzema dan gegata.

(9) Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu

(10) Mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki dan tangan terutama wanita lewat 50an.



khasiat omega guard
khasiat omega guard

wahh..panjang lebar cerita tentang omega guard shaklee ni..aka minyak ikan aka fish oil..:)
apapun..kami sekeluarga alhamdulillah memang berpuas hati dengan khasiatnya..
so..sahabat seme apa lagi..tak rugi mencubanya..apatah lagi sekarang memang tengah promo
Jualan akhir tahun 2013 . 
Pembelian 6 botol Omega Guard anda akan dapat faedah seperti berikut :
- Percuma sebotol Omega Guard
- Kos penghantaran percuma
- Free Membership
- Bonus 5%

jangan buang masa...

☏ call/sms/whatsApp Hana Your Shaklee Independent Distributor  : 013-3652558 laju2.. omega guard yang penuh khasiat. In shaa Allah. :)






 


Tuesday, December 10, 2013

uhuk..uhuk..batuk menjelma!!

 uhuk..uhuk..batuk dah menjelma..pernah dengar istilah batuk tiga bulan?
lagi tak cukup tiga bulan..batuk tak baik2..
pernah ke kengkawan kena batuk cam ni? huhu..sapa yang pernah..tahulah kan penangannya...
hana' pun jarang sekali kena batuk..tapi kalau sekali kena..allah..huhu
Minggu ni dah nak masuk sebulan batuk menempel..tapi alhamdulillah x seteruk biasa2...alhamdulillah syukur..harap2 tak berlarutanlah sampai tiga bulan..
Alhamdulillah....tanpa ubat batuk..hanya sesekali kemam gula 2.. hanya amik nutriferon dan omega guard shaklee sehari sekali..alhamdulillah memang terasa perbezaan batuk kali ni..
pastinya..nutriferon memang kesukaan sofiyyah yang menggelarnya sebagai teh feron..dan omega kesukaan rayyan..
kenapa nutriferon? kenapa omega ? check it out !!

nutriferon dan batuk

omega dan batuk


pastikan anda memilikinya# in shaa allah sangat bagus untuk# demam# batuk# selsema# say no to # panadol #ubat batuk# ubat selsema# BAGUS UNTUK IMMUNITI & ANTIBODI # in shaa allah

☏ call/sms/whatsApp: 013-3652558 laju2...untuk nutriferon & omega guard yang penuh khasiat. In shaa Allah